Nieuwe regels 2019

Vanaf 1 januari 2019 zijn een aantal internationale regels veranderd met als achterliggende gedacht de doorstroming in de baan te vergroten. Voor Pitch&Putt veranderen hierdoor ook een aantal regels:

Maximaal 3 minuten naar je bal zoeken.
De tijd voor het zoeken naar een bal is teruggebracht van 5 naar 3 minuten.
Oneffenheden op de green repareren.
|In 2019 mag je schade op de green gelukkig gewoon repareren. Dus ook spikemarks enz. Wel zo eerlijk toch?
De vlag mag in de hole blijven
Bij het uitholen hoeft de vlag niet meer uit de hole gehaald worden.
Droppen vanaf kniehoogte
Hoeft niet meer op schouderhoogte met gestrekte arm
Double hit: Geen strafslag
Een double hit is wanneer je de bal in een slag twee keer raakt. In 2019 hoef je de strafslag nietmeer te noteren.
Local rule voor bal verloren of out of bounds
In 2019 wordt het een officiële regel: je bal droppen waar je out of bounds hebt geslagen. In 2019 kunnen wedstrijdcommissies en golfbanen een plaatselijke regel invoeren die het toelaat dat een speler de bal mag droppen (met een bijtelling van twee strafslagen) in de buurt waar de bal verloren is geraakt.
Good bye waterhindernissen, hello penalty areas
Penalty area’s zullen niet meer alleen uit water bestaan, maar mogen ook gebieden met woestijn,jungle, moeras, ijs, rotsen en dergelijke zijn. Deze gebieden mogen dus gemarkeerd gaan worden met rode of gele paaltjes en dat geeft spelers de mogelijkheid om bij een bal in een penalty area een drop te nemen (met strafslag).
Grond aanraken in penalty areas
In de zogeheten ‘penalty areas’ (gebieden met water, woestijn, jungle, etc.) zal het bewegen van losse natuurlijke voorwerpen of het aanraken van de grond of water niet bestraft worden. Je mag in 2019 dus gewoon je club op het ijs plaatsen als je op een bevroren vijver ligt ?
Eenvoudiger uit de bunker
In 2019 mag je losse voorwerpen in de bunker en het zand aanraken met je club of hand. Echter, je mag nog steeds niet grounden in de directe buurt van je club. Als je bij het weghalen van een steentje de bal beweegt krijg je alsnog één strafslag. Ligt je bal diep geplugd in een doorregende harde bunker? In 2019 mag je een bal onverklaarbaar verklaren en met een bijtelling van twee strafslagen je bal buiten de bunker spelen. Dit laatste is bij P&P niet toegestaan door de officiele internationale regels.
Niet meer meten met de putter
Als je een belemmering ontwijkt dus ‘relief neemt’ mag je afhankelijk van de situatie, één stoklengte of twee stoklengtes meten met de langste club in de tas, maar niet meer met de putter.
Daar waar staat 2 strafslagen geldt voor Pitch&Putt 1 strafslag