Meespelen

Vind je Pitch&Putt golf zo leuk dat je regelmatig wilt spelen, overweeg dan eens om mee te spelen in de clubcompetitie.

Clubkampioenschappen

Iedere dinsdagavond is de vaste competitieavond in Molenhoek. De competitiegroep bestaat nu uit ongeveer 30 leden. Jong en oud, vrouwen en mannen, beginners en (zeer) gevorderden. Het is een gemêleerd gezelschap dat op de dinsdagavonden over de baan gaat. Maar bij allen staat één woord centraal, gezelligheid. En dat beperkt zich niet alleen tot in de baan. Na afloop wordt er onder het genot van een drankje de ronde nog eens over gedaan.In maart, september,oktober en november wordt in verband met het daglicht de competieronde op zondagochtend gelopen. Dit is elke zondag in maart en vanaf 1e zondag in september  tot en met de laatste zondag in november
Aanvangstijden: zondagochtend om 09.30 uur en op dinsdagavond om 18.30 uur.

Om aan de competitie te kunnen meedoen moeten de volgende zaken geregeld zijn: Een speler is  de greenfee verschuldigd (abonnement) en een bijdrage aan de clubkas. Deze bijdrage is gesteld op € 50 (jeugd € 25) per speelseizoen. Hiervan worden de prijzen voor de kampioenschappen, materialen voor de speciale avonden en andere kleine uitgaven betaald.

De Kampioenschappen

Bij de meeste wedstrijden wordt door middel van de individuele handicaps de verschillen tussen het spelniveau van de spelers genivelleerd.

Er zijn in Molenhoek drie soorten kampioenschappen, te weten:

  • Strokeplaykampioenschap: bepaald door de resultaten van een strokeplaywedstrijd die wordt gespeeld over drie rondes.  De speler met de minste aantal slagen over deze 3 rondes is clubkampioen Strokeplay.
  • Matchplaykampioenschap: Een knock-out toernooi beginnend met alle spelers die met twee spelers  tegen elkaar spelen. De speler met de meeste gewonnen holes gaat door naar de volgende ronde. Uiteindelijk blijven er nog 4 spelers over die in de halve finale en finale uitmaken wie clubkampioen Matchplay wordt.
  • Stablefordkampioenschap: Bepaald door resultaten op de clubavonden. Alle op deze avonden en morgens behaalde competitiepunten worden opgeteld (maximaal 10 punten per ronde). Vanaf seizoen 2022 tellen we met de Stableford score. De winnaar is de speler met de hoogste totale score (resultaat van de 15 beste uitslagen) aan het eind van het seizoen.
  • Verder worden er nog andere wedstrijdjes/toernooitjes gedurende het jaar en het winterseizoen georganiseerd. Alles, inclusief de kampioenschappen is gebaseerd op vrijwillige deelname, alles kan, niets moet.

Interesse? Laat deze dan achter bij het barpersoneel, de eigenaar of het bestuur van de Golf Club Molenhoek. Info te vinden onder de contact info.

Je kunt je ook direct aanmelden! Dat doe je via onderstaande link.
https://www.gc-molenhoek.nl/nieuw-lid/
Vul hier je gegevens in en dan nemen wij contact met je op!

De Golf Club Molenhoek regelt de gang van zaken rond te clubcompetitie en de lokale- en nationale toernooien. Zij bepalen de speelagenda, de “local rules” en de spelvormen die op de daarvoor aangewezen speciale avonden worden gespeeld.