Nieuwe opzet piramidecompetitie

Allereerst wordt deze competitie gespeeld door leden die zich hiervoor opgeven.  Degene opgegeven voor 1 maart worden volgens handicap ingedeeld. De beste spelers onderin en de spelers met een hoge handicap bovenin. Deze opgave is niet alleen mogelijk voor 1 maart, maar ook later in het jaar. Hierbij moet je wel rekening houden dat je achteraan aansluit.

Om deze competitie te spelen hebben we enerzijds het bord met de genaamde magneten en anderzijds een piramide groeps app. Alle opgegeven spelers komen in de bedoelde groepsapp ( Piramide groep) Door de app wordt het eenvoudiger om tegenstanders uit te dagen, uitslag van de gespeelde wedstrijd te laten zien middels een foto van het bord.

Om een en andere in goede banen te houden is het wellicht een goed idee om een iemand de leiding/toezicht te geven om de voortgang te bewaken, waar mensen met vragen bij terecht kunnen.

Hiervoor heeft Pier Winterwerp zich opgegeven.  Het spel zat al in zijn voornaam 🙂

Na de opgave (voor 1 mrt) wordt de piramide, net als afgelopen jaren opgebouwd met het principe dat de hoogste handicappers bovenin staan en de laagste onderin.  Mensen die later aanmelden dan 1 mrt sluiten dus achter/onder aan.  Aansluiten kan tot 1 september De piramide leider maakt de groepsapp aan en voegt de deelnemers toe.  De start is net als de competitie 1 maart 2020 en duurt tot  zondag 29 november

Degene die dan bovenaan staat is winnaar .

Er zijn een aantal zaken ten opzichte van vorig jaar veranderd:

Alle wedstrijden zijn matchplay en er wordt gespeeld met halve handicap (hierbij geldt de HCP van de speeldag) deze HCP is altijd te zien op de website. www.gc-molenhoek.nl onder wedstrijden. Met halve hcp trek je de beide hcp van elkaar af en het overgebleven getal, afgerond krijgt de speler met de hoogste handicap mee en wordt verrekend volgens de    normale regels. Bv speler A heeft handicap 7,9 en B heeft HCP 10,1 het verschil is 2,2 de helft daarvan is 1,1 afgerond 1. Speler B krijgt dus op baan 16  een slag meer. Baan met de laagste index

Je mag iedereen uitdagen die voor je staat t/m een rij boven je. Win je kom je op de plaats te staan van de verliezer (mits je er op vooruit gaat uiteraard). De verliezer, maar ook al de spelers die daar achter staan tot de vorige positie van de winnaar schuiven ook een plaats terug. Dus door te winnen kunnen bijna 2 rijen verschuiven. Het voordeel is dat mensen die   spelen bij verlies niet meer dan 1 plaats terug gaan. Verliest de uitdager dan verandert er niets.

Op het eind is er een winnaar maar onder de piramidetop komen ook plaats 2 en 3.

Na een gespeelde wedstrijd wordt het bord aangepast door de spelers, een foto gemaakt en deze foto met uitslag op de piramide groeps app gepubliceerd.

Regels Pyramide spel

  • Er wordt matchplay met halve handicap verrekening gespeeld
  • uitdagen wordt gedaan via de pyramide app of als zodanig kenbaar gemaakt op de app.
  • Je mag in principe iedereen die voor je staat op weg naar de top (van rechts naar links) tot en met de rij boven je.
  • Zolang iemand uitgedaagd is kan hij niet door iemand anders uitgedaagd worden tot de uitslag van de uitdaging bekend is.
  • Bij winst op de uitgedaagde neem je de plaats van de uitgedaagde in en deze en al de spelers die achter hem staan tot jouw oorspronkelijke plek zakken 1 plaats terug.
  • Na elke wedstrijd zijn de deelnemers zelf verantwoordelijk voor de verschuivingen op het bord. Na de verschuivingen wordt er van de betreffende rijen door een van de spelers een foto gemaakt en gepubliceerd op de app voor de andere spelers.
  • De start is net als de competitie 1 maart 2020 en duurt tot zondag 29 november
  • Het spel wordt gespeeld door de opgegeven spelers die in de pyramide, tussentijdse opgave is mogelijk tot september. Men sluit dan wel automatisch achter aan (links onderin)
  • Bij vragen en/of probleempjes kun je terecht bij Pier Winterwerp