Kleine Baan Kampioenschap Golfbaan Overloon

Als tegenhanger van het Grote Baan Kampioenschap in Geijsteren, dachten Gijs en Sven dat het wellicht ook een idee was om een Kleine Baan Kampioenschap te houden op de Pitch & Putt baan in Molenhoek. En wel op 31-08-2022 om 18:30 uur.

Het Pitch & Putt spelformaat is uitermate geschikt om je korte spel op de proef te stellen. Met holes die tussen de 37 en 85 meter zijn wordt het een totaal ander type golf dan men (wellicht) gewend is. Een ander verschil is dat men bij Pitch & Putt slechts 2 clubs naar keuze mag gebruiken naast de putter. In totaal dus “slechts” 3 clubs!

Pitch & Putt Molenhoek heeft een baan van 18 holes, met veel glooiingen in de baan en op de compacte greens. De gemiddelde grootte van de greens is ongeveer de helft van de “pitching green” in Overloon.

Het kampioenschap zal gaan om het netto aantal slagen van de speler. Om tot een playing handicap te komen die geschikt is voor een Pitch & Putt baan, delen we de reguliere WHS Handicap door 3, en deze wordt dan afgerond. Bij de spelers die actief zijn in Molenhoek en ook een WHS handicap hebben komt dit bij 99% van de spelers tot op enkele tienden overeen.

Opgeven kan tot 29 augustus 12:00 uur via de onderstaande email adressen van Gijs en Sven. Het kampioenschap is uitsluitend voor leden van Golfbaan Overloon!

De kosten voor dit kampioenschap zijn € 25,- per persoon. Dit is inclusief een kop koffie met gebak bij ontvangst om ca 17:45, greenfee en een portie bittergarnituur bij het na borrelen. Er zijn enkele toepasselijke prijzen beschikbaar die gewonnen kunnen worden.

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn dan horen wij die graag:
Gijs van den Berg – 0615598698 – gijsvdberg49@gmail.com
Sven Froeling – 0650207502 – sven@froeling.net

De golfbaan van Pitch & Putt Molenhoek kunt u hier vinden: